Faragott bölcsők

A kézműves, faragott bölcsőinkkel szeretnénk a babák nyugodt, életkezdéséhez és az otthon melegéhez hozzájárulni. A bölcső megjelenése, kisugárzása a mai felgyorsult világban egy meleg, megnyugtató nyugodt érzést biztosít. Ha megérintjük, utána nehezen tudjuk levenni a kezünket róla. Vagy az oszlop gömbjét fogjuk, vagy az oldalát simogatjuk, mintha lelke lenne ennek a tiszteletet, nyugalmat, bölcsességet sugárzó bútornak. Ha egy ilyen bölcsőt választunk, akkor a baba jó érzéséhez hozzátartozik a bárányszőr ágybetét, ami elősegíti a jobb, nyugodtabb, mélyebb alvást. Télen melegben tartja a babát, nyáron meg hűvösebb érzetet biztosít. Hogy még személyesebbé tegyük azt a fontos, útnak indító bútordarabot, a fekhely aljára elhelyezünk alulra egy szintén antikolt A4 méretű képet, amin a szülők, nagyszülők képe van egy régi magyar áldás kíséretében. Így évtizedek múlva is emlékezhetünk a család őseire is, amikor a csecsemők is már szülők lesznek. A bölcső faragását és annak a motívumait a megrendelésnél átbeszéljük, megtervezzük. Szöveget faragunk a fejrészbe, amit útra indítónak szánnak a szülők ebben a világban.
A bölcső anyaga cseresznyefa vagy diófa. / fenyőfa. Ennél a fánál a bölcső rácsai nem gömbölyűek, hanem lécekből állítjuk össze. Ezeket a léceket díszítjük, mintázzuk, mivel a fenyőfát nem lehet olyan szépen faragni.

Visszajelzés a bölcsőnkről:

Írnom kell, visszajelzek...
Hazaért a bölcső és beszélek hozzá... reggel mikor felébredek, este mikor lepihenek... tovább Csak nézem és simogatom... közben fura érzések törnek rám... Igen, pont ilyen bölcső élt a tudatalattimban... nézem és azt érzem, olyan, mintha minden ősöm benne lenne. Érzéseket közvetít... a türelmet, az alkalmazkodást és a végtelen, tiszta szeretetet. Mintha minden ősöm fájdalma és öröme benne lenne. Olyan, mintha a jövőt várná... küzdj, érdemes élni... mi megtettük, neked élned kell. Benne van minden, sőt annál is több.  Vannak dolgok amit sem leírni, sem szavakba formálni tökéletesen nem lehet. A bölcsőből olyan ősi és végtelen szeretet árad, mely telve van küzdelemmel, fájdalommal, békével és összetartozással.... leírhatatlan... Átadja és ontja magából... Kevés a szó, köszönöm!